2009. március 31., kedd

Kálvária

Hát, ez a nap... nem volt semmi. Pedig olyan jól elterveztünk mindent! Kolosszeum, Vatikán, Trevi-kút...
Aztán kezdődött a reggel azzal, hogy megtudtuk, Jun kolléga rosszul olvasott egy e-mailt, így a szálloda az eddig hitt árnak a duplájába került. Amikor egy szerény bevásárlással vigasztalódtunk volna, egyszer csak megcsörrent a fent említett személy telefonja, amit hosszú, angol nyelvű társalgás követett. Kiderült, hogy a légitársaság törölte az esti járatunkat, és hirtelenjében úgy döntöttek, helyet szorítanak nekünk egy sokkal korábbin. Természetesen felborult a napirendünk. Vatikán törölve, marad a Forum Romanum és a Kolosszeum. Ezek is inkább csak kívülről, az anyagi források hiányában. Utána pedig irány a reptér!
Amikor kiértünk, szerettünk volna becsekkolni, de az automata nem engedte, a pultnál ülő hölgy meg közölte, hogy valójában nincs is helyünk, csupán várakozólistán vagyunk, és majd meglátják, mi lesz. Kezdtünk bepöccenni, és a lincshangulat tovább fokozódott, amikor azzal az ajánlattal álltak elő, hogy egyvalakit hagyjunk hátra, mert hárman mégis fölférnénk a délutáni gépre. A legkritikusabb pillanatban aztán egyszerre mégis előkerült egy esti járat (majdnem ugyanakkor, mint az eredeti), de így már persze se kedvünk, se pénzünk nem volt visszamenni városnézni.
A sorsunk akkor fordult jobbra, amikor a meg nem nevezendő légitársaság némi morcolánkodás után tisztességes kompenzációt ajánlott fel.

8 megjegyzés:

  1. :-(
    kompenzáció ide vagy oda, azért az ilyesmi nagyon bosszantó tud lenni (illetve több annál)

    VálaszTörlés
  2. Mi számít tisztességes kompenzációnak egy elmaradt vatikáni kirándulásért? Ingyenjegy Jeruzsálembe? Vagy Mekkába? Vagy Lhászába? Vagy Salt Lake Citybe? Vagy csak egyszerűen kiszúrták a szemetket némi készpénzzel? :-D

    VálaszTörlés
  3. Az a némi készpénz épp a legjobbkor jött.

    VálaszTörlés
  4. Na igen, ha a legjobbkor jött, az más... :-)
    Jut eszembe: lesz a Galaktikában sokoldalas beszámoló, vagy csak rövid, hogy az irodalomnak is maradjon hely? :-)

    VálaszTörlés
  5. Ha minden igaz, egy szerkesztői előszó a következő számban (mármint nem abban, ami most hét végén jön ki a nyomdából, hanem a májusiban).

    VálaszTörlés
  6. Rengeteg fotóval lehet színesíteni a magazint :)

    VálaszTörlés
  7. Gondoltam már rá. Van elég kép rólam? :-)

    VálaszTörlés
  8. Két komplett DVD negyede... Az csak elég lesz?

    Maga ennyire szereti a személyi kuszkuszt?

    VálaszTörlés