2010. április 19., hétfő

Elfújta a szél...

Mármint az izlandi tűzhányó hamuját, és most tele van vele a légkör Európa fölött. Ennek „köszönhetően” csökkentett programmal és látogatottsággal vette kezdetét a Londoni Könyvvásár (ez kevésbé zavar, mert már korábban eldőlt, hogy nem megyek), de most veszélybe került Robert J. Sawyer magyarországi vendégszereplése is. Én mindenesetre drukkolok neki, remélem, szerdán el tud indulni Kanadából, hogy ideérhessen hozzánk a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválra. Hogy mit kell okolni, ha mégsem? Íme:


Hátborzongató, nem?
(Marco Fulle felvétele a NASA honlapjáról.)

5 megjegyzés:

  1. Szólj már oda Sawyernek, hogy ideje behajóznia!

    VálaszTörlés
  2. UPDATE: A repülési helyzet odáig fokozódott, hogy hosszas tanakodás után Sawyer kénytelen volt lemondani magyarországi látogatását.
    Pillanatnyilag arról tárgyalunk vele, hogy jöjjön el az Ünnepi Könyvhétre június elején.
    A magam részéről is köszönöm a segítőkész rajongók és munkatársak segítségét a megoldás keresésében (külön említést érdemel Kánai András és Markovics Botond), sajnálom, hogy így alakult.
    Le Izlanddal! Le a vulkánokkal!
    (Tévedés ne essék, nem a vulcaniakra gondoltam.)

    VálaszTörlés
  3. Hüpp... :-(
    Remélem, sikerül meggyőznötök, hogy a Könyvhétre tényleg jöjjön el. Már ha a hamuhelyzet engedi...
    (A félreértések elkerülése végett egyébként ajánlom figyelmedbe a "tűzhányó" kifejezést. Ugyanakkor milyen furcsa, hogy a sárkány tűzokádó, míg a vulkán tűzhányó... Valaki tudja mi áll ennek a hátterében?) :-)

    VálaszTörlés
  4. Sajnálom. Pedig már készültem a kérdéssorral.

    VálaszTörlés
  5. UPDATE 2: Sajnos Sawyer egyéb elkötelezettségei miatt nem tud ittlenni az Ünnepi Könyvhéten sem. Remélem, jövőre el tudjuk csalni.

    VálaszTörlés